Facebook
 
 

Uutiset

24.10.2010

Thórdísin kurssit


Thórdís Erla Gunnarsdóttir kävi pitämässä kurssia Kuumassa 15.-16.10.

Suosittu, nuori opettaja toimii päätreenarina ja -valmentajana Audsholtshjáleigan kasvatustilalla (www.horseexport.is), joka on saanut Vuoden kasvattajatila-palkinnon Islannissa neljä kertaa, ja joka on Thórdiksen kotitila. Thórdis suoritti hevosten kouluttajakokeen vuonna 2006 korkeimmilla arvosanoilla, ja sai FT:n kouluttajapalkinnon. Vuonna 2009 hän valmistui ratsastuksenopettajaksi Hólarista.

Thórdís on ollut hevosten parissa lapsesta asti, ja on mukana sekä kilpailussa että kasvatuksessa. Thórdis on menestynyt kilparatsastaja, jolla on Islannin- ja Reykjavikin mestaruustitteleitä, sekä ollut mm. Landsmótissa finalistina.

Olimme erittäin tyytyväisiä ensimmäisen meillä pidetyn kurssin antiin. Opetustyyli oli selkeä ja rauhallinen, ja vaatimukset asetettiin yksilöllisesti kunkin ratsukon kykyjen mukaan, kuitenkin yhtenäistä linjaa noudattaen. Yhteen lauseeseen tiivistettynä hevosten tuli olla pehmeitä ja avuilla, työskennellä oikein ja mahdollisimman tehokkaasti ratsukon kyvyt huomioon ottaen, kuitenkin säilyttäen rentous.

Tunnit aloitettiin maastakäsintyöskentelyharjoituksella, jolloin valmisteltiin sekä hevonen että ratsastaja tuleviin tehtäviin. Tuntien aikana tehtiin lukuisia siirtymisiä niin askellajista toiseen, kuin askellajien sisällä aina palkiten hevonen oikeanlaisesta tai enemmän sen suuntaisesta työstä rentoutuksella motivoiden tekemään hankaliltakin tuntuvia tehtäviä. 

Iloksemme seuraavan kurssin päivämäärä on jo lyöty lukkoon 27.-28.11., ja myös kevättalvelle on suunniteltu alustavia kurssipäivämääriä jatkumon takaamiseksi.  Tarkempia tietoja seuraavasta kurssista tapahtumakalenterissa, mukaan mahtuu vielä!

-Pilvi

 

VUOKRAA MANEESI KÄYTTÖÖSI

Kuuman Kartanon tallin yhteydessä olevaa maneesia on mahdollisuus vuokrata omiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin. Maneesi sopii mainiosti myös koirien koulutustapahtumiin.

Ota yhteyttä, niin kerron lisää!

Heidi Salastie
p. 050 364 9737 

heidi.salastie@outlook.com